Pei Fang

]| HJEM |[    Våre Engelsk Settere    Om Engelsk setter    Bilder

Engelsk Setter er en britisk stående fuglehund, det vil si en hund som springer løs i terrenget, finner fuglen og peker den ut for jegeren. Den skal da stå der til jegeren kommer opp og gir beskjed om at hunden skal reise fugl. Da skal hunden springe fram så fuglen letter og forhåpentligvis blir skutt. Hunden vil da, på ordre, springe og hente fuglen og avlevere den til jeger. På denne måten mener jeg at jakten blir mer human også, for eventuelle skadeskutte fugler vil hunden finne, og komme tilbake med.

Engelsk Setter er en mild og omgjengelig rase som også passer veldig godt som familiehund. Som på andre raser er det også her viktig å avle på hunder med sterk psyke. Både som jakthund og familiehund må de tåle dressur. Dressur er veldig viktig, spesielt på en rase som skal jakte løs. Det naturlige for denne rasen er å fange byttet, så med dressur kombinert med godt samarbeid, får man en dag i fjellet som er helt utrolig.

Det finnes få sykdommer på denne settervarianten. For en del år siden var hjernesvinn et problem på enkelte linjer, men med seriøse oppdrettere og et avlsråd som tok dette på alvor, så dukker det sjelden opp i dag. HD- prosenten er stabil og ikke noe stort problem. HD finnes, men det har vært røntget så lenge at vi har en bra oversikt over den. Selvsagt kan man aldri gardere seg helt, da det ikke er bare arv, men også veldig miljøbetinget.

Engelsk Setter finnes i fargene rød/hvit - sort/hvit og tricolor. De fleste avlshunder er jaktpremiert, en oppdretter vil ikke avle på en hund som ikke er prøvd på prøve, og eventuelt utstilling.

Jeg anbefaler varmt denne rasen til alle som har tenkt på en god og stabil jeger.


Pei Fang

Tilbake til toppen     

Website design by Julien Marchetti - Chow's Who ]|[ © 2008 Pei Fang - All rights reserved